Tappara: Tappara on tunne

Tappara on tunne

Aki Holma, Tappara
”Suurin ja tärkein mukaan otettava asia on Hakametsän hallin ainutlaatuinen tunnelma.” Aki Holma, Tappara

Yli puoli vuosisataa sitten, vuonna 1965, Tappara muutti ulkojäiltä pelaamaan sisätiloihin, Hakametsän upouuteen jäähalliin. Nyt joukkueen tarina saa uuden luvun, kun seuraavan liigakauden jälkeen on aika jättää perinteinen Hakametsän jäähalli taakse ja siirtyä uuteen moderniin areenaan loppuvuodesta 2021.

Sekä Tappara että yleisö odottavat Tampereen Kannen areenan nostavan jääkiekkotapahtumat uudelle, kansainväliselle tasolle. Enää ei puhuta pelkästään jääkiekosta, vaan elämyksistä ja elämysteollisuudesta. Tämä on erityisen tärkeää kansainvälisiä kiekkotapahtumia sekä esimerkiksi Euroopan laajuista CHL-liigaa ajatellen. Areena tarjoaa puitteet sekä huippukiekolle, elämyksille, että uusille liiketoimintamahdollisuuksille. Voisiko Tapparan tulevaisuuteen perinteisen jääkiekon lisäksi kuulua vaikkapa e-urheilu?

Uudella areenalla kaikki on uutta, suurempaa ja nykyaikaisempaa myös teknisellä puolella. Vaikka välineet ja työkalut olisivat kuinka huippuluokkaa tahansa, täytyy niitä ensin oppia käyttämään. Jos tavalliselle autoilijalle annetaan käteen Ferrarin avaimet ja käsketään kellottaa radalla mahdollisimman hyvä aika, on edessä kova haaste. Sama pätee uuteen areenaan. Mahdollisuudet ovat rajattomat, mutta sisäänajo tarvitaan.

Urheilulliseen menestykseen tarvittavat asiat eivät välttämättä näy seuran ulkopuolelle ja yleisölle.

Yleisöllä sen sijaan on paljonkin odotuksia sekä joukkueelle, ottelulle että sen puitteille. Ottelutapahtumat kehittyvät jatkuvasti ja niistä tulee entistä yleisöystävällisempiä ja osallistavampia – interaktiivista viihdettä ja elämyksiä. Liigakiekossa tässä täytyy onnistua 40 kertaa kaudessa.

Tampereen Kannen areena tarjoaa huikeat mahdollisuudet kehittää jääkiekkoa ja kaikkea sen ympärillä. Ainutlaatuisena ja näkyvänä hankkeena se voi kasvattaa lajin suosiota Pirkanmaalla entisestään. Uusi areena näyttää kiinnostavalta myös ammattipelaajien silmin, mikä tekee Tapparasta ja Ilveksestä joukkueinakin entistä houkuttelevampia.

Kaiken uuden keskellä suurin ja tärkein uuteen areenaan mukaan otettava asia on Hakametsän hallin ainutlaatuinen, vuosien muovaama tunnelma. Sellainen voi syntyä vain ajan kanssa. Fanikulttuuri ja siihen liittyvät perinteet on säilytettävä, kannattajien täytyy viihtyä ja tuntea olonsa kotoisaksi myös uudessa kotihallissa.

Aki Holma, myynti- ja markkinointijohtaja, Tappara

 

Tappara on vuonna 1955 perustettu tamperelainen jääkiekko- ja taitoluisteluseura, jonka edustusjoukkue pelaa jääkiekon SM-liigassa. Tappara, joka ennen vuotta 1955 tunnettiin nimellä Tammerfors Bollklubb (TBK), on voittanut jääkiekon Suomen mestaruuden yhteensä 17 kertaa. Lue lisää