Etusivu / Ajankohtaista / Digitaalisuus kruunaa tapahtumaelämykset UROS LIVE -areenalla – Elisa rakentaa areenan tietoliikenneyhteydet

Digitaalisuus kruunaa tapahtumaelämykset UROS LIVE -areenalla – Elisa rakentaa areenan tietoliikenneyhteydet

Digitalisaatio muuttaa tapahtuma-alaa vauhdilla ja tarjoaa katsojille mahdollisuuden yhä monimuotoisempaan tapahtumaelämykseen myös paikan päällä. Mahdollisuudet nähdään myös uudella UROS LIVE -areenalla, jonne tietoliikenneyhteydet rakentaa Elisa.

Joulukuussa Tampereelle valmistuvalla UROS LIVE -areenalla digitaalisuus tekee tapahtumasta aidosti jaetun kokemuksen, jossa livetapahtuman ja -lähetyksen parhaat puolet yhdistyvät. Monitoimiareenalla videokuva sekä muu tietoliikenne välittyy Elisan verkossa ja areenan diginäytöissä hyödynnetään Elisa Videran kehittämää Hummingbird-järjestelmää näyttöjen elinkaaren ja huoltotarpeen seurannassa.

Digitaalisuus kehittää tapahtumaelämystä UROS LIVE -areenalla

Elisan rakentamat tietoliikenneyhteydet luovat vakaan pohjan Tampereelle valmistuvan UROS LIVE -areenan tapahtumaelämyksen kehittämiselle. Elisa Videra puolestaan tukee digitaalisen tapahtuman välittämistä yleisölle paikan päällä ja verkossa.

– UROS LIVE -areenalla panostamme tapahtumien elämyksellisyyteen ja digitaalisuuden tuomaan lisäarvoon. Elisan verkkoratkaisuilla varmistamme areenan tapahtumille vakaat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet. Jatkossa tutkimme myös uusien teknologioiden mahdollisuuksia tapahtumatuotannossa, kertoo UROS LIVE -areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty.

5G tuo tapahtuma-alalle uusia mahdollisuuksia

Digitaalisuus mahdollistaa areenojen yleisöille uudenlaisia elämyksiä ja vuorovaikutusta tapahtuman aikana.

– Diginäytöille on nykyään mahdollista tuoda huippulaadukasta livekuvaa ja samanaikaisesti välittää videokuvaa myös katsojan puhelimeen. Puhelimesta voi tällöin esimerkiksi seurata maalikameraa, kelata ja hidastaa lähetysnäkymiä, sekä seurata live-tilastoja. Myös yleisön osallistaminen tapahtuman kulkuun onnistuu sujuvasti hyvien yhteyksien avulla. Reaaliaikaisuuden ansioista jokaisella katsojalla on paikan päällä mahdollisuus räätälöityyn tapahtumaelämykseen, johtaja Owe Ekman Elisa Videralta kuvailee.

Tapahtuma-ala hyötyy jatkossa 5G-teknologian tuomista hyödyistä, kuten lyhyestä viiveestä ja verkon suuresta tiedonsiirtokapasiteetista. Myös UROS LIVE -areenalla tutkitaan uuden sukupolven 5G-verkon mahdollisuuksia. Tamperelaiset ovatkin pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen ahkerimpia 5G:n käyttäjiä.

– Tampereella 5G:n hyödyt on löydetty nopeasti ja tulevaisuudessa haluamme mahdollistaa myös UROS LIVE -areenan vierailijalle ainutlaatuisia tapahtumakokemuksia uuden teknologian kautta. Areenaympäristössä 5G-verkolla olisi mahdollista esimerkiksi yhdistää areenan diginäyttöjä toisiinsa ja luoda 15 000 hengen yleisölle maailmanluokan mobiilielämyksiä, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.