Etusivu / Saapuminen / Saapuminen eri välineillä

Saapuminen eri välineillä

Areenan lyömätön sijainti aivan Tampereen ydinkeskustassa tarkoittaa, että perille pääsee uskomattoman kätevästi. Täältä löydät ohjeita perille saapumiseen eri kulkuvälineitä käyttäen.

Osoite: Nokia Arena sijaitsee osoitteessa Kansikatu 3, 33100 Tampere

 • 600 metrin päässä rautatieasemalta
 • 600 metrin päässä linja-autoasemalta
 • 16 kilometrin päässä Tampere-Pirkkalan lentoasemalta

Miten matkustat?

Kaikki
Kävellen
Polkupyörällä
Raitiovaunulla
Bussilla
Junalla
Taksilla
Pitkänmatkan bussilla
Omalla autolla
Tilausajolla
Lentäen

Kävellen

Jalkaisin saapuminen areenalle on helppoa ja vaivatonta. Areenalle pääsee kulkemaan kävellen Sorinsillan ja Sorinkadun kautta. Sorinsillalla on kaksi kulkureittiä, jotka sijaitsevat Kansikadulla sekä Kannen rakennuksien Opaalin ja Topaasin välissä. Kolmas kulkureitti areenalle sijaitsee Sorinkadulla, josta pääsee kääntymään Kansikujalle.

Katso Tampereen kartta >

Myös poistuminen areenalta sujuu helpoiten kävellen, sillä kaikki on lähellä. Suurin osa Tampereen keskustan hotelleista on lyhyen kävelymatkan päässä.

Polkupyörällä

Kannen alueella tai Sorinsillalla ei ole erillisiä pyöräparkkeja. Kannen alueen lähistöltä n. 250 metrin etäisyydeltä areenasta löytyy useita pyöräparkkeja: Vuolteenkadun ja Tuomiokirkonkadun viheralueiden vieressä, Sorinkadulla ja ratapihankadulla. Näihin voi myös pysäköidä potku- ja sähköpotkulaudat.

Raitiovaunulla

Areenalle pääsee kahdella eri linjalla. Linjalla 1 saavuttaessa areenaa lähin pysäkki on Sorin aukio, joka sijaitsee Hatanpään valtatiellä. Linjalla 3 saavuttaessa lähin pysäkki on Tulli, joka sijaistee Itsenäisyydenkadulla. Lähin raitiovaunupysäkki on Sorin aukiolla, josta kävelee areenalle muutamassa minuutissa areenalle. Raitiovaunun reitit löydät täältä.

Bussilla

Suurin osa Tampereen paikallisliikenteen eli Nyssen busseista pysähtyy Tampereen keskustassa, josta on lyhyt kävelymatka areenalle. Lähimpiä bussipysäkkejä ovat Linja-autoasema, Rautatieasema, Sorin Aukio, Ratina ja Yliopisto.

Katso Nyssen aikataulut >

Junalla

Tampereen päärautatieasema sijaitsee noin 600 metrin päässä areenasta. Rautatieasemalta kävelee 5 minuutissa areenan pääoville. Konserttien ja suurtapahtumien jälkeen järjestetään tarpeen vaatiessa lisäjunavuoroja Helsinkiin. Katso ajankohtaiset juna-aikataulut VR:n sivuilta.

Taksilla

Saapumisen aikana Sorinkatu on läpiajettavissa. Invataksit tuovat asiakkaat Sorinkadulle, josta on esteetön kulku areenalle. Invataksit pystyvät tekemään U-käännöksen ja poistumaan Sorinkadun eteläpäästä.

Uusi Nokia Arenan kävijöitä palveleva taksiasema löytyy Sumeliuksenkadun parittomalta puolelta, Kalevantien puoleisessa päässä katua.

Pitkänmatkan bussilla

Kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät Tampereen linja-autoasemalla, joka sijaitsee 600 metrin päässä areenasta. Linja-autoasemalta areenalle kävelee noin 5 minuutissa.

Omalla autolla

Suosittelemme jättämään oman auton kotiin, sillä areenalla ei ole erillisiä omia pysäköintialueita. Areenan lähistöltä löytyy kuitenkin 4500 parkkipaikkaa 5-10 minuutin kävelymatkan päässä pääovilta. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat

 • Aimo Park Arena (0 min)
 • Finnpark Tullintori (4 min)
 • Finnpark Koskikeskus (8 min)
 • Finnpark Asema (8 min)
 • P-Ratina (8 min)
 • Finnpark Hämppi A (9 min)
 • Aimo Park Valtatie30 (10min)
 • P-Stockmann (10 min)
 • P-Sokos (16 min)

Moovy on laatinut kaupunkiin etelästä, idästä ja lännestä ajaville areenavieraille kartan, josta löytyvät tulosuunnasta suositellut pysäköintihallit.

Tampereen kaupungin maksutonta liityntäpysäköintiä voi hyödyntää areenan tapahtumien yhteydessä vapaasti.

Tilausajolla

Tilausliikenteen linja-autot voivat käyttää kahta pysäköintialuetta areenan läheisyydessä:

 

 • Salhojankadun länsipuolella, välillä Lähteenkatu ja Viinikankatu on vain linja-autoille sallittuja 6 tunnin kiekkorajoitettuja paikkoja klo 10-​22 välillä. Öisin pysäköinti on linja-​autoille rajoittamaton.
 • Kalevantien eteläpuolella välillä Hautausmaankatu ja Salhojankatu pysäköinti on vain linja-autoille sallittu arkisin klo 17-​24 sekä lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 12-​24. Muuna aikana pysäköinti on kaikilta ajoneuvoilta kielletty.

Lentäen

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on matkaa areenalle noin 16 kilometriä. Lentoasemalta pääsee areenalle omalla autolla, taksilla tai Tampereen joukkoliikenteen bussilla. Tarkista joukkoliikenteen aikataulut ja reittitiedot Nyssen sivuilta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaalta pääsee kätevimmin areenalle autolla, kaukoliikenteen junalla (vaihto lähiliikenteen junasta Tikkurilassa) tai Matkahuollon bussilla.

AITIOT

Aitioissa pääset nauttimaan tapahtumien tunnelmasta omalla porukalla ja parhailta paikoilta.

NOKIA ARENAN TILAT

Nauti tapahtumaelämyksestä aitiossa tai järjestä oma tapahtuma. Takaamme upeat puitteet ja tilat kaikenkokoisille tapahtumille muutaman hengen kokouksesta suurtapahtumiin.