Vastuullisuus on musiikkia korville.

Etusivu / Info / Vastuullisuus

Vastuullisuus Nokia Arenalla

Olemme ainutlaatuinen toimija niin Tampereen kuin koko Suomenkin mittakaavassa. Siksi meille on tärkeää pitää huolta ympäristöstä ja ihmisistä. Moni asia on otettu huomioon jo areenan rakentamisvaiheessa, mutta näissä asioissa tullaan harvoin kerralla valmiiksi. Siksi parannamme juoksua jatkuvasti yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa niin isojen kuin pienempienkin toimintojen osalta.

Nokia Arenalle on myönnetty ISO 20121 -sertifikaatti, mikä tarkoittaa, että toimintamme on niin ympäristön kuin yhteiskunnallisen vastuun näkökulmista kestävää. Samoin tapahtumien järjestäminen areenalla. ISO-standardiin liittyviä kriteereitä tarkastellaan säännöllisesti. Lisäksi jo rakennusvaiheessa areenan suunnittelutavoitteeksi asetettiin kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin kultataso. LEED on kokonaisvaltainen järjestelmä, joka ei keskity vain yhteen osa-alueeseen, kuten energiaan, veteen tai rakennuksen terveellisyyteen, vaan siinä katsotaan kokonaisuutta, jotta tärkeät elementit muodostavat yhteispelissä parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Testaa tietoutesi

Oletko nouseva tähti vai vastuullisuusvelho? Tutustu tämän sivun sisältöön ja visaile tietämykselläsi!

YMPÄRISTÖ

100 % digitaalinen areena

Käytössämme ovat ainoastaan digitaaliset maksuvälineet. Minimoimme paperin, pahvin ja muovin kulutusta toimimalla niin lippujen, kulkukorttien kuin informoinninkin osalta täysin digitaalisesti. Ja onhan se myös kaikin puolin kätevää.

YMPÄRISTÖ

Käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa

Kaikki käyttämämme sähkö on uusiutuvaa kotimaista energiaa. Se ei ole markkinoiden edullisin vaihtoehto, mutta valinta on periaatteellinen päätös. Ja kun kelit käyvät hikisiksi, lempeä jättiläinen viilenee Näsijärven syvänteiden kautta koukkaavan putkiston avulla. Led-valaistus minimoi sähkökulutusta.

IHMISET

Turvallisia elämyksiä kaikille

Nokia Arenan elämyksiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Tapahtumamme ovat syrjinnästä ja häirinnästä vapaita. Rakennuksessa liikuntarajoitteistenkin on helppo liikkua kerroksesta ja tilasta toiseen. Näkövammaisten kulkemista helpottavat käytäviltä löytyvät koho-opasteet. Tapahtumat järjestetään ISO 20121 -standardin mukaisesti, mikä tarkoittaa kestävyyden tarkastelua kokonaisvaltaisesti niin ympäristön kuin yhteiskunnallisen vastuun näkökulmista.

 

LIIKENNE

Ekotrippaillen elämysten eturiviin

Nokia Arenan keskeinen sijainti mahdollistaa sujuvan saapumisen julkisilla, kävellen ja pyöräillen. Juna-asema sijaitsee lähellä areenaa ja yhteistyösopimuksemme VR:n kanssa tuo tapahtumapäivinä raiteille ylimääräisiä junavuoroja. Ottelulippu toimii ratikassa ja busseissa matkalippuna. Pyöräparkki löytyy läheltä Lapland Hotellin sisäänkäyntiä.

Anna palautetta ja vaikuta

Onko sinulla ideoita vastuullisuuden edistämiseen areenalla tai haluatko jakaa hyvän kokemuksen kanssamme?
Kuulemme mielellämme palautetta. Voit jättää kommenttisi helposti palautelomakkeellamme.