Etusivu / Ajankohtaista / Elämykset tekevät arjesta juhlaa

Elämykset tekevät arjesta juhlaa

Aloittaessani työt UROS LIVE -areenan myyntijohtajana nyt syksyllä 2020, tapahtuma-ala on kohdannut ennen kokemattoman haasteen. Poikkeustilanne on vaikuttanut monen meistä elämään, niin tapahtuma-alalla kuin sen ulkopuolella. Moni meistä on kehittänyt korona-ajan arkeen uusi tapoja. Omassa arjessani tanssisalit vaihtuivat sieni- ja marjamättäisiin, ja töissä olen aloittanut lounaskävelyt ratapihan ja sinne kohoavan kannen suuntaan. UROS LIVE -areena on jo harjakorkeudessa. Kaiken epävarmuuden keskellä rakennustyömaa etenee kohti valmista ainutlaatuista tapahtumakeskusta, joka tulee tarjoamaan kävijöilleen korkealaatuisia elämyksiä.

Tapahtumateollisuus on kohdannut täysin uudenlaisia haasteita, joihin alan ammattilaiset ovat vastanneet kattavin erikoisjärjestelyin. Vuosi on ollut vaativa ja opettavainen. Emme vielä tiedä, milloin pandemia on selätetty ja millaiseksi tulevaisuuden tapahtumat muovautuvat. Kun suuret tapahtumat ja elämykset on peruttu tai siirretty pitkälle tulevaisuuteen, kaipuu suurten yleisöjen tapahtumiin on kova. Itse koen, että vaikka digitalisaatio on vahvasti muuttanut myös elämysteollisuutta virtuaalisten tapahtumien myötä, livetapahtumien ja yhteisten kokemusten tarve ei ole hävinnyt – päinvastoin.
Työssäni suunnittelen ja toteutan tulevia tapahtumia valmistuvalle UROS LIVE -areenalle. Niiden tekeminen viitoittaa konkreettista tietä aikaan, jolloin live-elämyksillä ja -tapahtumilla on taas keskeinen osa elämässämme. Odottavan innokas olo hetki ennen ovien avaamista, kun visio ja mielikuvat ovat muuttunut konkretiaksi, sitä tunnetta ei voi korvata.

UROS LIVE -areena tulee olemaan ainutlaatuinen tapahtumapaikka eri urheilulajeille sekä kulttuurielämyksille. Ylipäätään tarjonta Tampereella monipuolistuu huomattavasti, kun areena taipuu 3500 katsojan tunnelmallisesta rock-konsertista yli 15 000 katsojan maailmankiertue-konsertin estradiksi. Konserttien ohella areenalla voi järjestää erilaisia gaaloja, yritysjuhlia, seminaareja, tai vaikkapa esports-tapahtumia. Muunneltava areena taipuu tilaisuuden ja tarpeen mukaan. Itse pitkään balettia harrastaneena haluaisin nähdä areenalla laaja-alaisesti taide- ja kulttuuriesityksiä sirkusesityksistä kansainvälisiin oopperatähtiin.

UROS LIVE -areenan keskeinen sijainti ja huikeat kulkuyhteydet tuovat elämysten ystäviä Tampereelle kaikkialta Suomesta ja ulkomailta. Vaikka maailman taloustilanne on heikko poikkeustilanteen keskellä, teemme kuitenkin koko ajan työtä myös tulevan parantamiseksi. Areenan työllistävä vaikutus on rakennusvaiheessa n. 500 henkilöä ja kun toiminta pyörähtää käyntiin on areenan yhteydessä päivittäin töissä huikeat 600 henkilöä, tapahtumien yhteydessä jopa yli 1200 henkilöä. Tapahtumateollisuuden tekijöille areena on myös uniikki työ- ja keikkapaikka.

Vielä nyt on aika odottaa ja pitää huolta omasta sekä läheisten terveydestä, mutta pian saamme taas palata upeiden tapahtumien pariin. Sitä odotellessa voimme kuitenkin nauttia vastuullisesti järjestetyistä elämyksistä turvavälein, tai vaikkapa digitaalisista tallenteista ja livestriimauksista. Itse olen nauttinut mm. Royal Opera Housen livestriimauksista ja muutama hämyisä keikkakin on tullut seurattua syksyn mittaan kotisohvalta. Ihan kaikenlaiset elämykset tekevät arjesta juhlaa!

Elina Tikkakoski
Myyntijohtaja, UROS LIVE -areena