Etusivu / Ajankohtaista / Elämysten eturivissä: Mummodiskon seremoniamestari Tuija Piepponen tuntee ikäihmisten toiveet: ”Vipinää pitää olla!”

Elämysten eturivissä: Mummodiskon seremoniamestari Tuija Piepponen tuntee ikäihmisten toiveet: ”Vipinää pitää olla!”

Alkavan kevään kunniaksi meillä oli ilo haastatella Elämysten eturivissä -juttusarjamme tiimoilta pitkän linjan viihdyttäjää, näyttelijää ja luennoitsijaa Tuija Piepposta. Koko kansalle tuttu Tuija on viime aikoina tehnyt töitä erityisesti ikäihmisille suunnatun Mummodisko-konseptin parissa.

Hei Tuija, mitä kevääseesi kuuluu?

Vallitsevan poikkeustilan vuoksi samaa, mitä monille muillekin. Tänä aamuna, kun avasin ikkunan, kuului ulkopuolelta kirkkaalla lapsen äänellä: ”Mulla on talvikengät jalassa, vaikka täällähän on jo kesä”. Lasten suusta kuulee totuuden, joten uskottava se on – kyllä se kesä on ihan kohta täällä!

Kertoisitko vähän lisää Mummodiskosta?

Mummodisko on kahden nuoren geronomin, Mikko Haapalaisen ja Joni Tammisalon, keksimä konsepti. Olen toiminut kolmen vuoden ajan Mummodiskon MC:nä eli seremoniamestarina. Ennen poikkeustilan alkamista Mummodisko on vetänyt muun muassa Tavastian ja Pakkahuoneen täyteen ihmisiä. Nyt olosuhteiden pakosta myös Mummodisko on siirtynyt nettiaikaan: olemme järjestäneet hoitokoteihin livelähetyksiä, virtuaalisia levyraateja, toivekonsertteja sekä kuvanneet muun muassa ASMR-videoita.

Millainen kohderyhmä ikäihmiset ovat tapahtumien ja elämysten näkökulmasta?

Ikäihmisille, kuten kaikille muillekin ihmisille, aidot kohtaamiset ja vuorovaikutus ovat tärkeitä. Se vastaanotto, jonka olemme Mummodiskolla saaneet, on näin esiintyjänkin näkökulmasta ollut liikuttavaa. Koko ideahan lähti liikkeelle siitä, kun Mikko huomasi, että ikäihmisille hoitokodeissa järjestetyt tapahtumat olivat usein luonteeltaan sellaisia, että asukkaat kärrättiin saliin nuokkumaan ankean musiikin soidessa taustalla. Kerran Mikko sitten päätti soittaa hoitokodissa vaihtelun vuoksi vähän jazzia, ja eräs hänen omista hoidokeistaan puhui ensimmäistä kertaa vuosiin. Myös ikäihmiset kaipaavat vipinää, säpinää ja monipuolista musiikkikattausta! Meillä on Mummodiskossa ollut mukana myös paljon erilaisia solisteja, esimerkiksi Meiju Suvas, Signmark ja Seksikäs Suklaa.

Mitä ajatuksia Tampereelle vauhdilla rakentuva uusi elämysareena herättää?

Sijaintihan uudella areenalla on loistava – paikalle pääsee niin junalla, bussilla kuin tulevalla ratikallakin. Ja hotellikin löytyy, niin kaupunkiin tulevien tapahtumavieraiden ei tarvitse etsiä sukulaisten luota sohvapaikkaa! Olen kiertänyt maailmaa poikani kanssa ja käynyt katsomassa paljon erilaisia urheilu- ja konserttitapahtumia aina koripallosta jääkiekkoon ja Wu-Tang Clanista Kanye Westiin. Ulkomailla tapahtumat ovat usein kokonaisvaltaisia elämyksiä. Suomessa turhan usein matsin tai konsertin jälkeen auto pitää etsiä valtavalta parkkipaikalta, jonka jälkeen lähdetään sitten vuorostaan etsimään sopivaa ravintolaa jälkipelejä varten. Meillä ei ennen Tampereen uutta areenaa olekaan vielä ollut sellaista tapahtumapaikkaa, jossa konsertin tai matsin jälkeen pääsisi jatkamaan iltaa kuivin jaloin.

Minkä elämyksen haluaisit itse kaikkein mieluiten kokea uudella UROS LIVE -areenalla?

Teatteri on leipälajini, joten pakko sanoa jokin upea, teknisesti vaikuttava suurmusikaali, jollaisia näkee maailmalla. Olisi hienoa nähdä vaikkapa Shakespearen Romeo ja Julia tuotuna isolle näyttämölle tällä tavalla!

Elämysten eturivissä -sarjassa jututamme suomalaisia musiikki-, viihde-, urheilu- ja tapahtuma-alan vaikuttajia. Juttusarjassa eri alojen asiantuntijat ja elämysten parissa työskentelevät pohtivat elämysbisneksen tulevaisuudennäkymiä ja UROS LIVE -areenan tarjoamia mahdollisuuksia omasta näkökulmastaan.