Etusivu / Ajankohtaista / Elämysten eturivissä: Noora Näppilä etsii elämyksistä kohotusta arkeen

Elämysten eturivissä: Noora Näppilä etsii elämyksistä kohotusta arkeen

Elämysten eturivissä -haastattelusarja saa jatkoa Noora Näppilän haastattelun myötä. Tamperelaiselle bloggaajalle ja valokuvaajalle, mutta ennen kaikkea intohimoiselle Ilves-fanille, kotikenttärakkaus on tuttua. Vaikka Näppilä on kiertänyt urheilutapahtumia vuosien varrella ympäri maailmaa, rakkaimmat tapahtumamuistot ovat kotikaupungista Tampereelta. Kotikentällä syntyneitä kylmiä väristyksiä ei voita mikään, minkä vuoksi hän painottaakin urheilutapahtumien omaleimaista ja erityistä tunnelmaa. Nähtäväksi jää, minkälaisia muistoja uudella areenalla syntyy – ainakin odotukset ovat korkealla.

Mitkä sinusta ovat avaimet onnistuneeseen tapahtumaan tai elämykseen?

Tapahtumat ovat nimenomaan elämyksiä, jotka vievät mukanaan. Pari tuntia kulttuurin tai urheilun parissa voivat parhaimmillaan olla jopa elämän kohokohtia. Kun istahdan katsomon penkkiin, ulkopuolelle jäävä arki unohtuu. Mutta tämä fiilis ei synny itsestään. Hetken aikaansaamiseksi tapahtumajärjestelyjen on toimittava sujuvasti lipun ostamisesta kotiinlähtöön saakka. Elämysten parissa rentoudutaan, nautitaan ja koetaan jotain unohtumatonta – nämä hetket jäävät usein muistin sopukoihin ikuisiksi ajoiksi.
Kiteytyksenä voisi siis sanoa, että onnistunut tapahtuma hymyilyttää, inspiroi ja innostaa – ja saa kävijän palaamaan uudestaan. Ja jos kyseessä on paikallispeli, on varmaa, että aiheesta keskustellaan viimeistään seuraavana aamuna työpaikan kahvipöydässä.

Mitä Ilves-fanina odotat eniten joukkueen uudelta kotiareenalta?

Uusi areena mahdollistaa tapahtumien kokemisen laajempana elämyksenä, johon kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä konsertti tai ottelu. Kyseessä on kokonaisvaltainen kokemus, joka sisältää kaikki ne ajatukset, tunteet ja kohtaamiset ennen ottelua, areenalle saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Olen istunut rankkasateessa AC Milanin pelissä Italiassa ja astellut joulupyhinä sisään Madison Square Gardenin ovista katsomaan NHL-kiekkoa, mutta mikään ei voita sitä fiilistä, kun oma joukkue onnistuu ja hallista lähdetään kotiin liput liehuen. Se nostattaa ihon kananlihalle.
Ilves-fanina toivon kartuttavani areenalla samankaltaisia voitokkaita ja ainutlaatuisia muistoja kuin aiemmiltakin pelikentiltä. Tiedän, että Ilves-fanit nostavat tunnelman kattoon ja joukkue hoitaa hommansa jäällä, areenan tehtäväksi jää siis tarjota elämyksille upeat puitteet. Areenalla on kuitenkin isot saappaat täytettävänään edeltäjänsä tunnelman ja ainutlaatuiset kiekkomuistot huomioon ottaen.

Minkä tapahtuman tai elämyksen haluaisit itse kokea UROS LIVE -areenalla, sen valmistuttua joulukuussa 2021?

Se hetki, kun Ilves kohtaa Tapparan UROS LIVE -areenalla ensimmäistä kertaa, tulee olemaan maaginen. Toivon sydämeni pohjasta, että olen todistamassa tuota historiallista jääkiekkotapahtumaa koko perheeni kera – eturivin paikoilla tietysti.

Elämysten eturivissä -sarjassa jututamme suomalaisia musiikki-, viihde-, urheilu- ja tapahtuma-alan vaikuttajia. Juttusarjassa eri alojen asiantuntijat ja elämysten parissa työskentelevät pohtivat elämysbisneksen tulevaisuudennäkymiä ja UROS LIVE -areenan tarjoamia mahdollisuuksia omasta näkökulmastaan.