Etusivu / Ajankohtaista / Elämysten eturivissä: Punk-asennetta ja näyttäviä show-elementtejä – euroviisuedustaja Blind Channel pistää esiintymisissään kaiken peliin

Elämysten eturivissä: Punk-asennetta ja näyttäviä show-elementtejä – euroviisuedustaja Blind Channel pistää esiintymisissään kaiken peliin

Elämysten eturivissä -juttusarjamme tiimoilta meillä oli ilo ja kunnia haastatella Uuden Musiikin Kilpailun ennätyspisteillä voittaneen oululaisen Blind Channel -yhtyeen kitaristi Joonas Porkoa. Blind Channel edustaa Suomea Hollannin Rotterdamissa järjestettävissä Euroviisuissa kappaleellaan Dark Side.

Pakko aloittaa perinteisellä kysymyksellä: miltä nyt tuntuu?

Tätä meiltä onkin viime aikoina kysytty paljon! Hyvältähän nyt tuntuu. Olemme jo kahdeksan vuoden ajan rakentaneet uraa määrätietoisesti. On hienoa, kun tehty työ kantaa nyt hedelmää, ja tästähän se varsinainen työ vasta alkaa!

Kuten jo UMK:ssa nähtiin, lavaesiintymisenne on todella energistä ja vauhdikasta. Millainen rooli lavashow’lla ylipäänsä on teidän keikoillanne?

Olemme aina olleet lavalla Duracell-pupuja – oli keikka missä tahansa. Esiintymispaikan ja -lavan merkitys korostuu siinä, että tarvitsemme paljon tilaa liikkumiseen ja eläytymiseen. Olemme aina halunneet panostaa näyttävään show’hun – monet keikkapalkkiot onkin tullut tuhlattua efekteihin ja ekstravaloihin! Rotterdamissa show’sta tulee luonnollisesti vielä UMK:takin massiivisempi. Haluamme kääntää vaihdetta vielä asteen isommalle ja tehdä maailmanluokan show’n.

Blind Channel on uransa aikana ehtinyt esiintyä monenlaisissa paikoissa aina ulkomaita myöten. Miten esiintymiseen vaikuttaa, järjestetäänkö keikka pienellä rock-klubilla tai vaihtoehtoisesti isolla festarilavalla?

Haluamme vetää keikan aina täysillä, oli paikalla sitten 5 tai 5000 ihmistä. Pienemmillä klubeilla on usein intiimimpi tunnelma – vähän kuin kotibileissä. Isolla areenalla taas ihmismeren näkeminen on todellinen adrenaliinipaukku! Molemmissa on siis puolensa.

Millainen on esiintyjän näkökulmasta täydellinen keikka?

Hyvän keikan voi aistia jo keikkapaikalle astuessa. Pieni jännitys pitää aina olla päällä, jotta homma toimii. Hyvästä keikasta jää tietynlainen hurmos päälle, ja jälkikäteen voi aistia, että sekä bändi että yleisö ovat aidosti nauttineet keikasta.

Millainen olisi Blind Channelin unelmien keikka – esimerkiksi juuri uudella UROS LIVE -areenalla?

Olisi upeaa päästä headline-artistiksi jollekin maailmanluokan kiertueelle! Olisi myös hienoa saada Suomeen Super Bowlin kaltainen valtava urheilutapahtuma, jonka väliaikashow olisi musiikillinen spektaakkeli.

 

Kuva: Mona Salminen / YLE

Elämysten eturivissä -sarjassa jututamme suomalaisia musiikki-, viihde-, urheilu- ja tapahtuma-alan vaikuttajia. Juttusarjassa eri alojen asiantuntijat ja elämysten parissa työskentelevät pohtivat elämysbisneksen tulevaisuudennäkymiä ja UROS LIVE -areenan tarjoamia mahdollisuuksia omasta näkökulmastaan.