Etusivu / Ajankohtaista / Kuulumisia tuotantopäällikön suunnittelupöydältä

Kuulumisia tuotantopäällikön suunnittelupöydältä

Koronavuosi on ollut tapahtuma-alalle erittäin poikkeuksellinen. Tapahtumien peruuntuessa tai siirtyessä hamaan tulevaisuuteen, meillä alan työntekijöillä on pandemian aiheuttamien ikävämpien vaikutusten lisäksi ollut ennennäkemätön mahdollisuus hieman hengähtää ja suunnitella tulevia tapahtumia perusteellisesti rauhassa.

Työn alla juuri nyt

Tällä hetkellä tuotannon suunnittelupöydällä käydään läpi esimerkiksi tapahtumien teknisiä raidereita, eli vaatimuksia esimerkiksi valaistuksesta tai äänentoistosta ja mallinnetaan tuotantoja tiloihin. Käymme myös jatkuvaa vuoropuhelua kiinteistöpäällikön kanssa aikatauluista ja henkilöstöresursoinnista, jotta kun ovet avautuvat, kaikki on mahdollisimman toimivaa ja valmista.

Minulla on pitkä kokemus erilaisten tapahtumien tuottamisesta, mutta areenalla kokoluokka ja laajuus ovat täysin omaa luokkaansa. Yksi suurimmista eroista aiempiin työtehtäviini verrattuna on aikajänne, jolla asioita suunnitellaan. UROS LIVE -areenan tuotantoja suunnitellaan nyt jo lähes vuoteen 2025 asti. Moni tuotanto on jo hyvin pitkälle läpikäyty ennen myyntiin laittoa. Tällä hetkellä suunnittelemme ja tilaamme areenalle tulevaa kiinteää kalustoa sekä ohjelmistoja.

365-ajattelusta aidosti totta

UROS LIVE -monitoimiareena on aivan uudenlainen toimija paitsi Tampereella, myös koko Suomen mittakaavassa. Areena on suunniteltu niin, että siellä voidaan järjestää tapahtumia 365 päivänä vuodessa, kellon ympäri. Jääkiekkomatsin loppuvihellyksestä jo muutaman tunnin päästä voidaan aloittaa seuraavan päivän konsertin sisäänroudaus, ja kun konsertin rekkalaivueen viimeisen rekan perälauta nousee, niin permannolla katetaan jo gaala-illallisia pöytiin. Tällainen toimivuus ja sujuvuus on harvinaista.

Areenalle tulevat omat lavarakenteet sekä pysyvät, liikuteltavat kalusteet. Leditaulut, PA-laitteet sekä jääprojisointi toimivat paitsi jääkiekkopeleissä, myös muissa tapahtumissa. Lava tulee olemaan n. 260m2 laaja, muokattava rakenne. Se taipuu eri kokoihin, muotoihin sekä korkeuksiin tapahtumien tarpeiden mukaisesti. Yleensä kansainväliset tuotannot tuovat mukanaan omat lavansa, jotka saattavat olla talon lavaa suurempiakin. Omalla lavarakenteella vastataan kuitenkin erittäin monipuolisesti eri tapahtumien vaativiin tarpeisiin. Nytkin suunnitteilla on esimerkiksi jättimäinen tuotanto, jota liikuttaa 27 rekkaa ympäri Eurooppaa.

Vaikka pandemian kohdalla on paljon kysymysmerkkejä, tapahtumatuotantojen suunnittelu ja rakentaminen on siis täydessä vauhdissa. Yleisesti ottaen tunnelmat tapahtuma-alalla ovat yllättävän positiiviset – kaikesta huolimatta! Ala on tottunut erilaisiin vastoinkäymisiin ja onkin sopeutuva ja joustava.

Alex Regan
Tuotantopäällikkö
UROS LIVE -areena