Etusivu / Ajankohtaista / Nokia Arena on ottanut käyttöön maailman ensimmäisen paperikäsipyyhkeiden kierrätyspalvelun

Nokia Arena on ottanut käyttöön maailman ensimmäisen paperikäsipyyhkeiden kierrätyspalvelun

Nokia Arena otti loppuvuodesta käyttöön ensimmäisenä Suomessa uuden kestävän kehityksen toimenpiteen. Tork PaperCircle® -palvelun avulla areenan wc-tiloissa käytetyt paperikäsipyyhkeet kierrätetään Suomessa uusiksi pehmopaperituotteiksi. 

Nokia Arena on ottanut käyttöön kotimaisen Tork PaperCircle® -käsipaperin kierrätyspalvelun. Loppuvuodesta 2023 käyttöönotettu toimenpide vähentää areenalla syntyvää jätettä ja pienentää käsipaperin käytön hiilijalanjälkeä. 

Tork PaperCircle®  -palvelussa Nokia Arenan asiakastilojen käytetyt paperikäsipyyhkeet kerätään, paalataan ja lähetetään Essityn paperitehtaalle Nokialle, jossa ne kierrätetään uusiksi käsipapereiksi ja muiksi pehmopaperituotteiksi. 

 ”Palaute tehtaalta liittyen Nokia Arenan käsipaperijätteeseen on, että laatu on riittävän hyvää ja käsittelyn jälkeen sitä voidaan hyödyntää tuotannossa”, kertoo Essity Finlandin Customer Success Account Manager Nina Rantanen. 

Palvelu on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja Nokia Arena on ensimmäinen yritys Suomessa, joka on ottanut sen käyttöön. Nokia Arenan kiinteistöpäällikkö Johanna Pusan mukaan kokemukset palvelusta ovat olleet hyvät ja paperia on saatu onnistuneesti kierrätykseen. 

“Parannettavaakin vielä on, sillä niiden paperiroska-astioiden sisältö, joissa on ollut myös muuta jätettä, menee yhä energiajätteeseen. Niiden sisältö ei pääse paperitehtaalle asti.” 

Nokia Arenalla käsipaperille tarkoitetut roska-astiat on merkitty tarralla. Pusa toivookin, että areenalla kävijät osallistuisivat talkoisiin laittamalla käsipaperit oikeaan roska-astiaan. 

“Toiveenamme on, että asiakkaat ovat hommassa mukana ja että merkittyihin roska-astioihin menisi vain käsipaperia. Muuta roskaa ei kyseisiin astioihin tule laittaa”, Pusa muistuttaa.  

Käsipaperijätettä syntyy Nokia Arenalla noin viisi tonnia vuodessa. Aiemmin jäte on käsitelty energiajätteenä.