Etusivu / Ajankohtaista / Nokia Arena on Vuoden 2023 elinkeinovaikuttaja

Nokia Arena on Vuoden 2023 elinkeinovaikuttaja

Vuoden elinkeinovaikuttaja palkittiin Tampereen kauppakamarin Puheenjohtajagaalassa 19. tammikuuta. 

Joulukuussa 2021 avattu Tampereen Nokia Arena on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa Suomen johtavana monitoimiareenana.

– Nokia Arenan kaksi ensimmäistä vuotta ovat olleet menestyksekkäitä. Olemme saavuttaneet hienoja merkkipaaluja kuten 2,5 miljoonaa tapahtumakävijää ja yli 300 tapahtumaa, summaa Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Tampereen kauppakamarin Vuoden 2023 elinkeinovaikuttaja -palkinnon perusteluissa sanotaan, että Nokia Arena on antanut merkittävän aluetaloudellisen panoksen ja lisän tamperelaisen elämystalouden tarjontaan.

– On laskettu, että jääkiekon MM-kisojen kaltaisen kansainvälisen ja pitkäaikaisen suurtapahtuman tuotto alueelle on useita kymmeniä miljoonia euroja. Yksittäisen suurtapahtuman arvioidaan jättävän alueelle 1–3 miljoonaa euroa. Tapahtumateollisuudella on Tampereen kaupunkiseudulla yhä suurempi rooli myös veronmaksajana ja työllistäjänä.

Hurmeen mukaan Nokia Arena on johtavana tapahtuma- ja elämystalouden toimijana varmistettava oma muuntautumiskykynsä tapahtumajärjestäjien tarpeiden mukaisesti sekä huolehdittava tilojensa turvallisuudesta, käytettävyydestä ja saavutettavuudesta loppukäyttäjille.

Jotta elämystalous vahvistuisi Tampereen kaupunkiseudulla, Marko Hurme alleviivaa toimijoiden yhteistyötä.

Yhteistyö on avain onnistumiseen, sillä yksi toimija ei voi hallita kaikkea tapahtumatuotannossa tarvittavaa erityisosaamista. Lisäksi on tuettava alan yrittäjyyttä ja koulutusta, ja kaupunki voi edistää suurtapahtumien hankintaa. Ennen kaikkea on huolehdittava, että tapahtuma-alustat tukevat järjestäjien tarpeita.

Hurme toivoo alan toimijoiden kehittävän myös viestintäänsä. Suomen kielen lisäksi pitäisi viestiä vähintään englanniksi.

– Tämän tulisi olla linjaus meille kaikille tapahtuma-alan toimijoille. Käyttäytykäämme kansainvälisesti, mutta olkaamme tamperelaisia omalla twistillämme.

Marko Hurmeen mukaan koko Suomen tapahtuma-alalle tekisi hyvää, jos Helsinki-hallin (entinen Hartwall Areena) lunastaminen etenisi ja halli avattaisiin. Halli on ollut suljettuna keväästä 2022 lähtien Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.

– Suomen suurin markkina-alue pääkaupunkiseudulla tarvitsee kansainvälisen tapahtuma-areenan. Pitkällä aikavälillä ei oon myyminen voi johtaa siihen, että kansainväliset tapahtumajärjestäjät alkavat katsella Suomen sijaan muualle.

Tampereen kauppakamari on jakanut julkista kiitosta yritysjohtajille vuodesta 1995 ja elinkeinovaikuttajille vuodesta 2005.

Vuoden yritysjohtajaksi Tampereen kauppakamari valitsi Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laineen. Nokia Arena onnittelee Villeä erinomaisesta panoksesta Pirkanmaan ja koko Suomen hyväksi.