Suomen Nuorkauppakamarin Gaala

Etusivu / Suomen Nuorkauppakamarin Gaala

Säkenöivä gaala toi nuorkauppakamarilaiset yhteen kolmen vuoden tauon jälkeen

Huippuesiintyjiä, upeita vieraita, hyvää ruokaa ja pyrotekniikkaa – tästä kaikesta syntyi kaikkien aikojen gaalailta Suomen Nuorkauppakamareille huhtikuussa 2022. Koska kokoontumisen järjestäjävuorossa oli Tampereen Nuorkauppakamari, toimi gaalapaikkana itseoikeutetusti tuliterä Nokia Arena.

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja kestävän kehityksen teemoihin keskittynyt kaksipäiväinen kokoustapahtuma huipentui Vuosikokouksen Gaalaan. Gaala-tapahtumaan areenan katon alle kokoontui nuorkauppakamarilaisia ympäri Suomen, yhteistyökumppaneita, kutsuvieraita sekä kansainvälisiä huippuvieraita, kuten nuorkauppakamaritoiminnan maailman kattojärjestön puheenjohtaja Argenis Angulo Argentiinasta. Upeasta ohjelmasta ja illallisesta nautittiin areenan maljaan katetuissa pöydissä.

”Visuaalisesti upea toteutus alkoi musiikillisella ilotulituksella, jossa DJ, vokalisti-pianisti ja viulisti sekä areenan aikakoodatut ledipinnat ja liekkikoneet kohtasivat. Vaikka jo maljaan astuessa vieraiden kasvoilta näki ihastuksen, viimeistään shown alku kertoi yleisölle, että nyt ollaan globaalisti merkittävällä areenalla”, hehkuttaa tapahtuman vastaavana tuottajana toiminut ja aktiivinen nuorkauppakamarilainen Ari Myllyniemi.

Areenan tilat käytössä monipuolisesti

Tapahtuman käytössä oli areenan maljan lisäksi runsaasti muitakin tiloja, kuten tapahtumaravintola Eventum ja useita aitioita. Aitiot toimivat Senaattorijuhlien näyttämönä, Eventumissa tanssittiin jatkoja. Ison juhlan sisällä vietettiin useita pienempiä juhlia. Myllyniemi on tapahtuma-alan konkari, joka osaa arvostaa toimivia järjestelyitä ja tiloja.

”Areenan monikäyttöisyydelle täytyy antaa iso kiitos. Siellä on mahdollista järjestää tyylikkäitä gaaloja ja konsertteja ilman, että olemassa olevia rakenteita tarvitsisi piilotella. Yhtenä tärkeänä yksityiskohtana ovat jäänpeittolevyt, joiden väri ja tekstuuri toimivat hienosti tämäntyyppisessäkin juhlatilaisuudessa.”

Odotukset olivat niin järjestäjien kuin osallistujien puolelta tapahtumaa kohtaan erityisen korkealla monestakin syystä. Vuonna 2020 ja 2021 tapahtuma toteutettiin etänä. Paineista huolimatta ilta oli kaikin puolin napakymppi.

”Illan kulku oli erittäin sujuva. Areenan tilat toimivat nykyajan vaatimusten mukaisesti ja tilat sopivat kaikki hyvin yhteen. Catering toimi hienosti ja oli tyylikkäästi ohjeistettu hostien toimesta. Erityisesti kasvisruoka sai paljon kehuja. Palkintosateen, puhujien ja perinteiden päätyttyä lavan otti haltuun illan pääesiintyjä ABREU. Maljan ohjelman lähestyessä loppua, avattiin sivulta ovet suoraan tapahtumaravintola Eventumiin, jossa oli tapahtuman jatkot ja juhlia jatkettiin pikkutunneille asti livemusiikin ja DJ:n säestämänä”, Myllyniemi kertoo.

Käytännön vinkit tapahtumajärjestäjälle

Mitä vastaavia tapahtumia suunnittelevien olisi hyvä tietää etukäteen?

”Olimme erityisen iloisia yhteistyöstä Nokia Arenan osaavien ammattilaisten kanssa, joista jokaisella oli selkeä vastuualue. Kommunikaatio toimi saumattomasti eri toimijoiden välillä. Suosittelen keskustelemaan eri osa-alueiden vastaavien kanssa, millä tavoin kukin osakokonaisuus voi tarjota lisäarvoa tapahtumalle. Suuri osa tapahtuman tuotantoa koostui areenan valmiista alihankkijoista. Meidän tapauksessamme lisäksi Nordic Live -festivaaliyhtiön tuotantokalusto viimeisteli yhdessä areenan oman somistuksen kanssa kaikki tilat huippuunsa. Olimme todella tyytyväisiä toimivuuteen ja tyylikkääseen lopputulokseen”, Myllyniemi kiittää.

”Viimeistään shown alku kertoi yleisölle, että nyt ollaan globaalisti merkittävällä areenalla.”

Ari Myllyniemi, tapahtuman vastaava tuottaja

Kuvat: Jarno Laine / Royal Photo

Meillä koettua

Areenalla on jo ehditty nauttia konserttien ja kiekkopelien lisäksi sujuvista kokouspäivistä ja upeista gaalaillallisista.
Tutustu tilaisuuksiin ja poimi parhaat vinkit!

  • Istekki järjesti 1000 hengen henkilöstötapahtuman Nokia Arenalla

    Istekki järjesti 1000 hengen henkilöstötapahtuman Nokia Arenalla – paikalle saavuttiin VR:n yhteiskuljetuksilla eri puolilta Suomea Marraskuussa Istekki järjesti Nokia Arenalla 1000 henkilön henkilöstötapahtuman ja pikkujoulut. Kauempaa saapuville järjestettiin VR:n ryhmäkuljetukset…

    Lue lisää ›

  • Glass Performance Days 2023

    Nokia Arenalla järjestetty Glass Performance Days -tapahtuma keräsi kehuja kävijöiltään: “Haimme wau-efektiä ja sen me saimme” Glass Performance Days -konferenssissa käytettiin luovuutta, kun Nokia Arena muutettiin kansainvälisen tapahtuman keskiöksi. 550…

    Lue lisää ›

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä sales@areenatampere.fi
tai täytä tarjouspyyntölomake.