Etusivu / Ajankohtaista / Tampere saa uuden panimon paraatipaikalle: areenalla keitetään olutta Maltilla

Tampere saa uuden panimon paraatipaikalle: areenalla keitetään olutta Maltilla

Nokia Arenan oma craft-olutpanimo on maailman mittakaavassakin harvinaisuus. Suomen ensimmäinen tapahtumapaikan oma olutpanimo on nimeltään Maltti Tampere. Oregonilaislähtöisen ja sittemmin tamperelaistuneen Max Crawfordin luotsaamassa panimossa keitetään olutta raikkaasta lagerista reilusti humaloituun tupla IPAan.

Hartwallin panimo Maltti Tampere sijaitsee areenan paraatipaikalla, jossa yleisö pääsee näkemään, kun olutkattiloissa valmistuu tamperelaista olutta. Kyse ei ole siis vain oluen nauttimisesta, vaan elämyksestä kaikille aisteille.

”Maltti Tampereessa on kyse ennen kaikkea hetkestä nauttimisesta. Tamperelaiset ovat tunnettuja siitä, että eteenpäin mennään, mutta ei häsläten, vaan maltilla. Sitä myös hyvä olut tarvitsee. Maltti Tampereella haluamme oppia, kehittyä ja luoda uutta, mutta maltilla”, taustoittaa Hartwallin kehityspäällikkö Juhani Mertsalmi ideaa panimon takana.

Tarjolla seitsemän erityylistä olutta

Uutta tamperelaispanimoa luotsaa kokenut olutosaaja Max Crawford, joka on työskennellyt oluen parissa jo yli 10 vuoden ajan niin Yhdysvalloissa, Vietnamissa kuin Tampereellakin. Hän on muun muassa ollut perustamassa Vietnamiin maan ensimmäistä craft-olutbrändiä. Sittemmin tamperelaistuneen Crawfordin mielestä Tampereen olutkulttuuri voi mainiosti.

”Tampereella on upeita panimoita ja oluita. Meillä on kuitenkin vielä paljon annettavaa! Kehitämme oluita juuri tamperelaisten oluiden ystävien makuun. Alkuun on tarjolla seitsemää Maltin omaa olutta, esimerkiksi areenan omaa lageria, voimakkaasti humaloitua tupla IPAa ja pehmeän maltaista Brown Alea”, Crawford paljastaa.

Maltti Tampere -panimon oluita pääsee maistelemaan Nokia Arenalla suoraan panimon yhteydessä sijaitsevassa panimoravintola Casino Taproomissa. Casino Taproom on oluiden ystävien viihtyisä olohuone, jossa olutta maistellessa voi seurata suurien ikkunoiden läpi, kuinka olutta valmistetaan. Taproom palvelee päivittäin aamupäivästä iltamyöhään. Arkisin ravintolassa on tarjolla viikoittain vaihtuva lounaslista.

”Tarkoitus on, että Maltti Tampereen oluita pääsee nauttimaan lähitulevaisuudessa myös muissa tamperelaisissa ravintoloissa”, Mertsalmi kertoo.