Etusivu / Ajankohtaista / Nokia Arenan uusi liiketoimintapäällikkö Sami Rumpunen tuo mukanaan mahdollistamisen kulttuuria

Nokia Arenan uusi liiketoimintapäällikkö Sami Rumpunen tuo mukanaan mahdollistamisen kulttuuria

Sami Rumpunen aloitti Nokia Arenan liiketoimintapäällikkönä 6.3.2023. Provinssin festivaalijohtajan tehtävistä areenalle siirtynyt Rumpunen on elänyt ja hengittänyt tapahtumateollisuutta lähes parinkymmenen vuoden ajan.

Ennen lopullista imeytymistä tapahtumien maailmaan Rumpunen teki akateemista uraa ja väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Vaasan yliopistosta. Vaasassa tie vei jo opintojen aikana kaveriporukan kanssa klubikeikkojen ja konserttien järjestäjäksi.
– 2000-luvun puolivälin paikkeilla kaupungin musiikkiyhdistyksen toiminta oli hiipumassa ja totesimme, että jos haluaa keikalle, se on syytä järjestää itse. Niin sitten teimme. Syntyi Volume ry, jonka nimissä buukkasin lopulta lähemmäs kolmatta sataa esiintyjää Vaasaan liki jokaiseen tilaan, mihin esiintyjän pystyi jollain tapaa sijoittamaan, Rumpunen kertoo.

Osaamisrepertuaari peliin
Pitkään Provinssin hallituksessa, ohjelmatyöryhmässä ja lopulta festivaalin johtajana toimineen Rumpusen haaveissa alkoi siintää paikka, jossa liiketalouden ja markkinoinnin osaamisen voisi yhdistää festivaalien tekemisestä tuttuun intohimoon loistavien tapahtumapuitteiden luomista kohtaan. Sellainen löytyi yhdeltä Suomen näköalapaikoista, Nokia Arenalta.
– Tuntuu upealta päästä osaksi tätä yhteisöä. Olen nauttinut suunnattomasti festarimaailmasta, missä tekijät suhtautuvat työhönsä suurella rakkaudella. Halusin kuitenkin vielä tehtävään, jossa voin hyödyntää kaikkea osaamistani sekä oppia uutta ja ottaa ehkä myös askeleen pois omalta mukavuusalueeltani.
Nokia Arenalla Rumpunen vastaa operatiivisesta toiminnasta.
– Varmistan omasta tontistani käsin, että myynnillä ja tuotannolla on kaikki tarvittava parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi. Puitteethan ovat kansainvälisesti vertailukelpoiset katsoipa minne päin maailmaa tahansa, ja areenan keskeinen sijainti niin Tampereella kuin valtakunnallisestikin on ainutlaatuista, Rumpunen hehkuttaa.

Verkostojen kohtaamisesta kulttuurin rakentamiseen
Odotukset ensimmäisille päiville ja viikoille ovat niin Rumpuselle kuin hänen perheelleenkin selvät.  
– Lapseni laittavat jo innoissaan pelejä ja konsertteja kalenteriin. Itse puolestani toivon, että ehdin tutustua mahdollisimman moniin tahoihin, joiden kanssa teemme tapahtumia ja joiden arkeen areena vaikuttaa; verkoston haltuun ottamista ja ihan yleistä otetta arkeen.
Pidemmällä tähtäimellä Rumpunen haluaa kehittää areenaa ympäristönä, jossa niin tapahtumajärjestäjät, palveluntarjoajat, esiintyjät, joukkueet kuin areenan henkilökuntakin paitsi menestyvät, myös voivat kaikin tavoin hyvin.
– Yleisö luo tapahtumaan tunnelman ja ilmapiirin. Meidän vastuullamme on mahdollistaa tähän optimaaliset olosuhteet. Tätä kulttuuria ja rakkautta sitä kohtaan haluan tuoda tullessani niin, että areenalla on vastassa helposti lähestyttävä yhteisö, joka koetaan lämpimäksi, luotettavaksi ja ammattitaitoiseksi.

Koko areenayhteisön puolesta, lämpimästi tervetuloa joukkoon Sami!

Kuva: Eetu Lahti